Ροή

Μπανανοκεφτέδες

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
recipie_333_main_th.jpg



ΥΛΙΚΑ

1 μπανάνα, σχετικά ώριμη
6 φρυγανιές ή 1/2 κούπα τριμμα
½ κουταλάκι κανέλα
? κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 αυγό
Αλεύρι για τηγάνισμα
Εξτρα Παρθένο Σησαμέλαιο για τηγάνισμα ή ΕΠΕ

Για το σερβίρισμα:
Banana chips (αποξηραμένη μπανάνα)
Μέλι
Φύλλα δυόσμου



Τι κάνεις για να κάνεις τους πρωτότυπους μπανανοκεφτέδες;

Βάζεις τις φρυγανιές σε σακούλα και τις κοπανάς με πλάστη ή πάτο από κατσαρολάκι για να γίνουν τρίμμα. Εδώ μπορείς να βγάλεις τα απωθημένα σου και να εκτονωθείς! Αν δε σου αρέσει η βία, χρησιμοποίησε έτοιμη τριμμένη φρυγανιά.
Ξεχωρίζεις τον κρόκο από το ασπράδι του αυγού και χτυπάς κρόκο σε μπολ. Το ασπράδι το φυλάς στο ψυγείο για άλλη φορά (ομελέτα διαίτης ή μαρέγγα).
Στο σημείο αυτό μπορείς να ανάψεις το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (7/9 ή 2/3) και να βάλεις 6 κουταλιές λάδι στο τηγάνι.
Ξεφλουδίζεις τη μπανάνα και την κόβεις σε φέτες σε επιφάνεια κοπής. Την ψιλοκόβεις με το μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια και παράλληλα την πολτοποιείς με το πλάι του μαχαιριού. Χωρίς να μετακινήσεις τον μπανανοπολτό από την επιφάνεια κοπής, ρίχνεις από πάνω την τριμμένη φρυγανιά και τα καρυκεύματα (κανέλα-μοσχοκάρυδο). Ανακατεύεις με μαχαίρι να γίνει μία ομοιογενή μάζα που στη συνέχεια χωρίζεις στα 4. Πλάθεις 4 κεφτεδάκια διαμέτρου 4-5 εκ. και πάχους 2 εκ. Τα βουτάς στο αυγό γυρνώντας τα να πασαλειφτούν κι από τις 2 μεριές. Στη συνέχεια τα αλευρώνεις (πάλι από τις 2 μεριές) και τα ρίχνεις στο καυτό λάδι. Τηγανίζεις 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Να πάρουν ένα χρυσαφί προς καφέ χρώμα αλλά να μην μαυρίσουν.
Απλώνεις χαρτί κουζίνας σε πιάτο και βγάζεις τους κεφτέδες. Τους γυρνάς στο χαρτί να στεγνώσουν και τους σερβίρεις τραγανούς μαζί με μπανάνα chips και φυλαράκια δυόσμου. Προαιρετικά μπορείς να βάλεις λίγο μέλι από πάνω. Συνοδεύονται εξαιρετικά από στραγγιστό γιαούρτι. Για τέλεια ισορροπία προτιμείστε ελαφρύ 2% μιας και οι κεφτέδες από το τηγάνισμα έχουν τα λιπαράκια τους!
 
Top Bottom