Υλικά (για 30-40 κο??άτια)
1 κιλό ξερά σύκα πολτοποιη?ένα
1 φλιτζ. σουσά?ι ψη?ένο
200 γρ. καρύδια κοπανισ?ένα
1 φλιτζ. ?έλι
½ φλιτζ. τσίπουρο ή ούζο
1 κ.τ.γ. κανέλα
1 κ.τ.γ. γαρίφαλο
½ κ.τ.γ. ?οσχοκάρυδο
½ κ.τ.γ. πιπέρι ?αύρο
Ετοι?ασία
1. Ανακατεύετε τα σύκα ?ε το σουσά?ι, το ?έλι, τα ?παχαρικά και τα καρύδια.
2. Προσθέτετε σιγά-σιγά το τσίπουρο και αρχίζετε να ζυ?ώνετε ?ε το χέρι ?έχρι να ανα?ειχθούν όλα τα υλικά και να πάρετε έναν εύπλαστο πολτό.
3. Αν θέλετε, αδειάζετε τον πολτό σε ελαφριά λαδω?ένο ?άρ?αρο και το στρώνετε ?ε τον πλάστη ώστε να αποκτήσει πάχος περίπου 1-2 εκ. Τον αφήνετε να στεγνώσει και κόβετε σε ρό?βους ή πλάθετε το ?είγ?α σε ?παλάκια.