Areti
VIP μέλος
Μπακλαβάς: Εύκολη και "μοντέρνα" συνταγή
Υλικά
100 γρ. Βούτυρο
150 γρ.ζάχαρη
400γρ. Αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα,βερύκοκα,σταφιδες)
2 ξινόμηλα
100 γρ.φουντούκια
100 γρ. Καρύδια
100 γρ.φυστίκια Αιγίνης ανάλατα
200 γρ.μέλι
1 ποτήρι χυμό ροδάκινο
1 ποτήρι χυμό μήλο
1 ξυλάκι κανέλλας και 1 κ.γ κανέλλα σε σκόνη
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.γ γαρίφαλο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ.ζάχαρη
1 φλ.νερό
100 γρ. Βούτυρο
Κανέλλα σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αποξηραμένα φρούτα και τα ξινόμηλα κομμένα σε καρέ ή σε τετραγωνάκια.Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να καραμελώσουν, τα σβήνουμε με τον χυμό ροδάκινο και τον χυμό μήλο και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να φουσκώσουν τα φρούτα και να δέσει η σάλτσα.Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.Με ένα πινέλο αλείφουμε ένα ένα τα φύλλα πρώτα με βούτυρο, μετά με σιρόπι και τέλος πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Τοποθετούμε τα φύλλα τρία-τρία, το ένα πάνω στο άλλο σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά.Αφού έχουν καραμελώσει τα φύλλα είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.Σε ένα πιάτο βάζουμε μια κουταλιά μείγμα,φύλλο,άλλη μια κουταλιά μείγμα και άλλο ένα φύλλο.Τελειώνουμε με μια μπάλα παγωτό, σιρόπι καραμέλλας και τριμμένα φυστίκια
Υλικά
100 γρ. Βούτυρο
150 γρ.ζάχαρη
400γρ. Αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα,βερύκοκα,σταφιδες)
2 ξινόμηλα
100 γρ.φουντούκια
100 γρ. Καρύδια
100 γρ.φυστίκια Αιγίνης ανάλατα
200 γρ.μέλι
1 ποτήρι χυμό ροδάκινο
1 ποτήρι χυμό μήλο
1 ξυλάκι κανέλλας και 1 κ.γ κανέλλα σε σκόνη
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.γ γαρίφαλο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ.ζάχαρη
1 φλ.νερό
100 γρ. Βούτυρο
Κανέλλα σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αποξηραμένα φρούτα και τα ξινόμηλα κομμένα σε καρέ ή σε τετραγωνάκια.Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να καραμελώσουν, τα σβήνουμε με τον χυμό ροδάκινο και τον χυμό μήλο και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να φουσκώσουν τα φρούτα και να δέσει η σάλτσα.Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.Με ένα πινέλο αλείφουμε ένα ένα τα φύλλα πρώτα με βούτυρο, μετά με σιρόπι και τέλος πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Τοποθετούμε τα φύλλα τρία-τρία, το ένα πάνω στο άλλο σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά.Αφού έχουν καραμελώσει τα φύλλα είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.Σε ένα πιάτο βάζουμε μια κουταλιά μείγμα,φύλλο,άλλη μια κουταλιά μείγμα και άλλο ένα φύλλο.Τελειώνουμε με μια μπάλα παγωτό, σιρόπι καραμέλλας και τριμμένα φυστίκια