Ροή

Μουστοκούλουρα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά

* 4 φλιτζάνια αλεύρι
* 1/2 φλιτζάνι λάδι
* 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
* 3/4 φλιτζάνι μούστο ή πετιμέζι
* 1 1/2 κουταλάκι αμμωνία
* 1 κουταλάκι κανέλλα
* 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
* 2 φλιτζάνια ζάχαρη



Ετοιμασία

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπωλ.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι να μόλις κάψει το ρίχνουμε στο αλεύρι.
3. Μόλις κρυώσει τρίβουμε με τα χέρια για να μην σβολιάσει
4. Βάζουμε σε ένα μπωλ το ζεστό νερό, ρίχνουμε το μούστο ή πετιμέζι, την ζάχαρη και την αμμωνία και ανακατεύουμε.
5. Προσθέτετε το μίγμα στο αλεύρι, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε τα κουλούρια.
6. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
 

Παρόμοια Θέματα

Top Bottom