Areti
VIP μέλος
Υλικά
6 ποτήρια νερού μούστος
3/4 ποτηριού νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 ποτηριού νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
1/2 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
1 φλιτζ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
Για το γαρνίρισμα
1/2 φλιτζ. καβουρδισμένο σουσάμι
κανέλα
1. Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα (όχι με κουτάλα) για να μη σβολιάσουν.
2. Ρίχνουμε το μέλι, τα αμύγδαλα και τη μαστίχα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις πάρει βράση η μουσταλευριά, την αδειάζουμε σε μπολάκια (ή σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος).
3. Την πασπαλίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστή με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα.