Ροή

Μους σοκολάτας χωρίς τύψεις

Maria33

New member
Joined
18 July 2011
Μηνύματα
162
Βαθμολογία
0
Points
0
mous-sokolatas-xoris-tipsis.jpg

Υλικά

250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κεσεδάκια (400 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
2 κεσεδάκια ημιαποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα
Φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)


Εκτελεση

Βάζου?ε την κουβερτούρα (ψιλοκο??ένη) ?ε το γάλα σε κατσαρόλα. Σε πολύ χα?ηλή φωτιά αφήνου?ε τη σοκολάτα ?έχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστή?ατα.
Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνου?ε λίγα λεπτά το ?είγ?α να γίνει χλιαρό. Το ?εταφέρου?ε στον κάδο του ?ίξερ. Προσθέτου?ε το γιαούρτι και χτυπά?ε το ?είγ?α ?ε το σύρ?α ?έχρι να ο?ογενοποιηθεί, για λίγα λεπτά.
Ισο?οιράζου?ε την αραιή ?ους σε 6 ποτήρια. Την αφήνου?ε στο ψυγείο ?έχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 3 ώρες. Τη σερβίρου?ε ?ε ψιλοκο??ένα φρέσκα φρούτα ή σκέτη.




Αυτή η μους είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της: γλυκό τόσο ελαφρύ που το τρως χωρίς τύψεις!
 
Top Bottom