Ροή

Μουχαλεμπία με ροδόνερο

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
mouxalempi.jpg



Υλικά

1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
Λίγο ροδόνερο
Ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
Φιστίκια Αιγίνης ολόκληρη για το γαρνίρισμα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα


Εκτελεση


Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Αφού λιώσει καλά, βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και σε μέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, αφήνουμε το μείγμα να δέσει, να πήξει, περίπου 8΄-10΄.
Ραντίζουμε ένα ρηχό μακρόστενο ταψάκι με λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες). Αδειάζουμε την κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε ένα τετράγωνο μεγάλο κομμάτι σε πιάτο, το ραντίζουμε με ροδόνερο, προσθέτουμε ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουμε τη ζάχαρη και σκορπάμε ολόκληρα φιστίκια.
 
Last edited:
Top Bottom