Υλικά για 8 εως 10 άτομα:
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
225 γρ. βούτυρο φρέσκο
24 μπισκότα τύπου μιράντα
60 ml amarretto
2 κρόκοι αυγών
50 γρ. ξηροί καρποί της αρέσκειας μας χοντροκομμένοι
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας σιγά σιγά προσθέτουμε τους κρόκους και ενσωματώνουμε. Βγάζουμε από το μπεν μαρι και προσθέτουμε το
amarretto λίγο, λίγο ανακατεύοντας συνεχεία. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τους ξηρούς καρπούς. Αναμειγνύουμε με μια
σπάτουλα και αφήνουμε το μείγμα να πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ντύνουμε με μεμβράνη μια φόρμα του κέικ, απλώνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο
(εναλλακτικά στρώνουμε και τυλίγουμε σε λαδόκολλα σχηματίζοντας ρολό). Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και κόβουμε το μωσαϊκό σε φέτες 1,5 έως 2 εκατοστά και σερβίρουμε.
Περιχύνουμε σάλτσα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με κακάο.
Υλικά για τη σάλτσα σοκολάτας:
125 γρ. κακάο σε σκόνη
2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
100 ml νερό
Εκτέλεση:
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα προσθέτοντας 100 ml νερό και κατόπιν ρίχνουμε το κακάο ανακατεύοντας με σύρμα χειρός. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά, περνάμε τη σάλτσα από σουρωτήρι και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
225 γρ. βούτυρο φρέσκο
24 μπισκότα τύπου μιράντα
60 ml amarretto
2 κρόκοι αυγών
50 γρ. ξηροί καρποί της αρέσκειας μας χοντροκομμένοι
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας σιγά σιγά προσθέτουμε τους κρόκους και ενσωματώνουμε. Βγάζουμε από το μπεν μαρι και προσθέτουμε το
amarretto λίγο, λίγο ανακατεύοντας συνεχεία. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τους ξηρούς καρπούς. Αναμειγνύουμε με μια
σπάτουλα και αφήνουμε το μείγμα να πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ντύνουμε με μεμβράνη μια φόρμα του κέικ, απλώνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο
(εναλλακτικά στρώνουμε και τυλίγουμε σε λαδόκολλα σχηματίζοντας ρολό). Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και κόβουμε το μωσαϊκό σε φέτες 1,5 έως 2 εκατοστά και σερβίρουμε.
Περιχύνουμε σάλτσα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με κακάο.
Υλικά για τη σάλτσα σοκολάτας:
125 γρ. κακάο σε σκόνη
2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
100 ml νερό
Εκτέλεση:
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα προσθέτοντας 100 ml νερό και κατόπιν ρίχνουμε το κακάο ανακατεύοντας με σύρμα χειρός. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά, περνάμε τη σάλτσα από σουρωτήρι και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.