Υλικά
* 1 κιλό ζάχαρη
* 30 φιρίκια
* 1 κομμάτι κανέλα
* 20 γρ. γαρίφαλα
* 30 φουντούκια καβουρδισμένα
* Φλούδα ενός μανταρινιού
Ετοιμασία
1. Πλένουμε τα φιρίκια, αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο, τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό.
2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρίφαλα, την φλούδα του μανταρινιού και τα φιρίκια.
3. Μόλις το γλυκό μας πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα, τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά (όταν ανοίξουμε το καπάκι ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με ένα κουτάλι ότι έχει μαζευτεί στο καπάκι) και όταν το σιρόπι μας δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Ψιλοκόβουμε την φλούδα μανταρινιού και γεμίζουμε τα μήλα με ένα φουντούκι και λίγη φλούδα. (Τα βάζα που θα μαζέψουμε το γλυκό πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά).
* 1 κιλό ζάχαρη
* 30 φιρίκια
* 1 κομμάτι κανέλα
* 20 γρ. γαρίφαλα
* 30 φουντούκια καβουρδισμένα
* Φλούδα ενός μανταρινιού
Ετοιμασία
1. Πλένουμε τα φιρίκια, αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο, τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό.
2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρίφαλα, την φλούδα του μανταρινιού και τα φιρίκια.
3. Μόλις το γλυκό μας πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα, τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά (όταν ανοίξουμε το καπάκι ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με ένα κουτάλι ότι έχει μαζευτεί στο καπάκι) και όταν το σιρόπι μας δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Ψιλοκόβουμε την φλούδα μανταρινιού και γεμίζουμε τα μήλα με ένα φουντούκι και λίγη φλούδα. (Τα βάζα που θα μαζέψουμε το γλυκό πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά).