Ροή

Μήλα τηγανητά

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά

* 5-6 σκληρά μήλα(Στάρκιν)
* 1/2 φλιτζάνι ούζο ή τσίπουρο ή ανάλογο οινοπνευματώδες
* 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροκάλαμου(σκούρα) ή, αν δεν έχετε, λευκή
* Λάδι έξτρα παρθένο για το τηγάνισμα
* Για το κουρκούτι:
o 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
o 1 κουταλιά ζάχαρη (από το 1/2 φλιτζάνι πιο πάνω)
o Λίγο αλάτι
o 1/2 ποτήρι μπύρα (σχεδόν μισό κουτάκι)
o 2 αυγά
o 50 γραμμάρια λάδι




Ετοιμασία

1. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε το κεντρικό τμήμα με τα κουκούτσια με το ειδικό κυλινδρικό εργαλείο ή όποιον άλλο τρόπο μπορούμε.
2. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε πιατέλα όπου τα βρέχουμε με το ούζο.
3. Τα αφήνουμε περίπου 15 λεπτά γυρίζοντάς τα μερικές φορές.
4. Κάνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας την ζάχαρη το αλεύρι και το αλάτι.
5. Προσθέτουμε τα αυγά, την μπύρα και λίγο από το λάδι, δουλεύοντας με το χτυπητήρι ή το μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
6. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και βουτώντας τα μήλα στο κουρκούτι, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τις δύο πλευρές.
7. Τα βγάζουμε σε μια πετσέτα ή κουζινόχαρτο για να στραγγίσει το λάδι.
 
Top Bottom