Ροή

Μήλα κομπόστα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά

* 1 κιλό σκληρά μήλα
* 3/4 του κιλού ζάχαρη
* 1 1/2 κιλό νερό
* 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
* 1 κομμάτι κανέλα





Ετοιμασία

1. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό και το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα και μόλις πάρουν
3. Βράζουμε για 10-15 λεπτά περίπου (τα μήλα να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα)και αν χρειάζεται ξαφρίζουμε τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
4. Βγάζουμε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και από το ζουμί κρατάμε όσο θέλουμε.
5. Αφαιρούμε την κανέλα και σερβίρουμε την κομπόστα αφού κρυώσει.
 
Top Bottom