RC_Andreas
Administrator
Πολλές μεγάλες εταιρείες στο χώρο της πληροφορίκης παρέχουν αμοιβές σε ανεξάρτητους προγραμματιστές που κατορθώνουν να επιδιορθώσουν σοβαρά προβλήματα και bugs. Ενώ η Microsoft μέχρι πρότινος ήταν η εξαίρεση, τώρα δημιουργεί ένα πρόγραμμα που θα αμείβει με 200.000 δολάρια τον ερευνητή που θα αναπτύξει την πιο επαναστατική τεχνολογία ηλεκτρονικής άμυνας. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο, ηλικίας 14ων και άνω.
Το πρόγραμμα, που είναι γνωστό ως Blue Hat Prize, θα εστιαστεί την πρώτη χρονιά στο σχεδιασμό μιας νέας runtime τεχνολογίας για άμυνα απέναντι σε κενά ασφαλείας στη μνήμη. Στελέχη της Microsoft δήλωσαν πως αντί να πληρώνουν για τη διαπίστωση και επιδιόρθωση μεμονωμένων bugs, όπως κάνουν η Google, η Mozilla και άλλες, θέλουν να ενθαρρύνουν τους ερευνητές να σκεφτούν τρόπους να υπερνικήσουν ολόκληρες κατηγορίες από bugs.
Σύμφωνα με τους ορους του προγράμματος Blue Hat Prize, κάθε ερευνητής από την ηλικία των 14ων μπορεί να συμμετάσχει, ενώ επίσης οι ερευνητές που θα κερδίσουν βραβεία όχι μόνο θα δεχτούν χρηματική αμοιβή, αλλά θα διατηρήσουν και τα πλήρη πνευματικά δικαιώματα για την τεχνολογία. Εντούτοις, θα πρέπει να συμφωνήσουν να δώσουν την άδεια στη Microsoft να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία τους.
Το κορυφαίο βραβείο θα είναι είναι $200.000, το δεύτερο βραβείο θα είναι $50.000 και το τρίτο βραβείο θα είναι μια ετήσια συνδρομή MSDN, αξίας $10.000.
Οι ερευνητές πίεζαν εδώ και χρόνια τη Microsoft να παρέχει αμοιβές για την εξάλειψη bugs, όμως τα στελέχη της εταιρείας επέμεναν πως η Microsoft δεν ενδιαφέρεται να πληρώσει για μεμονωμένα κενά ασφαλείας (επειδή είναι τόσα πολλά, πιθανολογούμε ;-). Με το πρόγραμμα Blue Hat υπάρχει μια συνολικότερη αντιμετώπιση στα κενά ασφαλείας.
Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής είναι η 1η Απριλίου του 2012. Οι συμμετοχές θα κριθούν από ένα πάνελ ειδικών στην ασφάλεια προερχόμενων από ομάδες της Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Security Responce Center, της Windows Team και άλλων.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού:
http://www.microsoft.com/security/bluehatprize/
Υπάρχει πάντως ένας τρόπος να ξεπεράσει κανείς όλα τα κενά ασφαλείας των Windows. Η μέθοδος ξεκινάει με το να μπεί στη διεύθυνση www.ubuntu.com, να κατεβάσει το ISO και να το γράψει σε CD.
pcsteps.gr