ΥΛΙΚΑ
6 μελιτζάνες φλάσκες
4 ντομάτες
λίγα φυλλαράκια βασιλικό
½ φλ. ελιές
250 γρ. κασσέρι
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
αλάτι και πιπέρι
Για τα φύλλα:
400 γρ. αλεύρι σκληρο
3 κ. σούπας πάστα πράσινης ελιάς
λίγη ρίγανη
1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 κ. σούπας ξύδι
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να πάρουμε μιά ζύμη μαλακή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις βάζουμε να βράσουν μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκρίλ και παίρνουμε τη σάρκα τους. Τη βάζουμε να σουρώσει.
Ανακατεύουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες μαζί με το βασιλικό, τα κομματάκια από τις ελιές, το κασσέρι, τη φέτα, την πιπεριά ψιλοκομμένη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε ένα φύλλο στο λαδωμένο ταψί και στρώνουμε από πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, κλείνουμε καλά τις άκρες και χαράζουμε την επιφάνεια. Αλείφουμε την πίτα με ελαιόλαδο, τη βρέχουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.