Υλικά
Πολύ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο φετάκια
3 μεγάλες μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια(8 εκ. περίπου)
4 φρέσκες ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες
2/3 φλιτζανιού ξινό τραχανά(ή και κρητικό ξυνόχοντρο)
αλάτι-πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν.
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και αφήνουμε για λίγο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες,νερό αρκετό ώστε να μισοσκεπάζει τις μελιτζάνες,αλάτι και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
Προσθέτουμε τον τραχανά κι αν χρειαστεί του ρίχνουμε λόγο νερό ακόμη.
Σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσει ο τραχανάς και να μελώσει η σάλτσα του.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Το αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πολύ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο φετάκια
3 μεγάλες μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια(8 εκ. περίπου)
4 φρέσκες ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες
2/3 φλιτζανιού ξινό τραχανά(ή και κρητικό ξυνόχοντρο)
αλάτι-πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν.
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και αφήνουμε για λίγο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες,νερό αρκετό ώστε να μισοσκεπάζει τις μελιτζάνες,αλάτι και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
Προσθέτουμε τον τραχανά κι αν χρειαστεί του ρίχνουμε λόγο νερό ακόμη.
Σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσει ο τραχανάς και να μελώσει η σάλτσα του.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Το αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.