Ροή

Μελιτζανακι γλυκο

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
δ.jpg


Υλικά

30-35 μελιτζανάκια
1 kg ζάχαρη κρυσταλλική
2 ποτήρια νερό
γαρίφαλα όσα τα μελιτζανάκια
καβουρδισμένο αμύγδαλο όσα τα μελιτζανάκια

χυμός 2 λεμονιών και λίγο ακόμη

Εκτέλεση


Ξεφλουδίζω το μελιτζανάκι (με τον πατατοκόφτη), κάνω μία σχισμή στη μέση (για να μπει μετά το αμύγδαλο) και τοποθετώ σε λεκάνη με κρύο νερό και 2 λεμόνια.
Το αφήνω όλη τη νύχτα να ξεπικρίσει. Το στραγγίζω και το βάζω στην κατσαρόλα, παίρνει μία βράση καλή, να μαλακώσει και το βγάζω. Το στύβω ελαφρά στο χέρι (προσοχή να μη χαλάσει) και το αφήνω σε πετσέτα να τραβήξει όση περισσότερη υγρασία γίνεται.
Μπήγω στο κεφαλάκι του ένα γαρίφαλο και μέσα τοποθετώ από ένα αμύγδαλο.

Τοποθετώ σε κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και το βράζω για 10 λεπτά.
Την άλλη μέρα ξαναβράζω για άλλα 10 λεπτά να δέσει και ρίχνω λίγο χυμό λεμονιού για να μην ζαχαρώνει.
 
Top Bottom