Υλικά
3/4 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
κανέλα για το πασπάλισμα
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10΄ να σκάσει το ρύζι. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κι ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.