ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΖΟ
2 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
225 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 πιπεριές κόκκινες μικρές, καυτερές οι μισές με σπόρους (προαιρετικά), κομμένες σε λεπτές ροδέλες
60 ml ξίδι, λευκό
2 κ.σ. χυμό λάιμ (μοσχολέμονο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 6-8 ώρες στο ψυγείο. Προσθέτουμε τις πιπεριές στην κατσαρόλα, το ξίδι, τον χυμό λάιμ και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μόλις η μαρμελάδα αρχίσει να βράζει την αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Last edited: