Υλικα
1 κιλο σύκα
1/2 κιλο ζάχαρη
1 Λεμονι
Εκτελεση
Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα 4.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα σύκα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Τη βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 30΄περίπου, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Προς το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε για άλλα 5΄και κατεβάζουμε.
Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, τη βάζουμε ζεστή στα ζεστά βάζα, κουμπώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν βάζοντάς τα ανάποδα.