Ροή

Μαρμελάδα σύκο

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά

* 1 kg. ώριμα σύκα
* 1 ποτήρι νερό
* 1/2 kg. ζάχαρη μαύρη
* 1 ποτήρι πετιμέζι (προαιρετικά)
* 1 λεμόνι





Ετοιμασία

1. Πλένουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα δυο.
2. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό και αν έχουμε πετιμέζι το βάζουμε και αυτό.
3. Αφήνουμε σε κατσαρόλα αντικολλητική τα υλικά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
4. Οταν αρχίσουν τα σύκα να μαλακώνουν, πολτοποιούμε τα μισά στο μπλέντερ ώστε να γίνουν ένας λείος χυλός και τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν με τα υπόλοιπα σύκα. (Αν μας φαίνονται πολλά τα σύκα που έχουν μείνει ολόκληρα πολτοποιούμε λίγα ακόμα.)
5. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω το χυμό από το λεμόνι, ανακατεύουμε και πάλι και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την τρώμε όλο το χειμώνα.
 
Top Bottom