ΥΛΙΚΑ
Για 4-5 μικρά βαζάκια χρειαζόμαστε:
6 Πορτοκάλια
1 Νεράντζι
1 Λεμόνι
1 ½ κ. Νερό
1 ½ κ. κρυσταλλική Ζάχαρη
Κόβουμε τα φρούτα στα 8. Βγάζουμε τα κουκούτσια κόβοντας την άκρη κάθε φέτας και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα τούλι τα κουκούτσια και τα βράζουμε στη συνέχεια μαζί με τη μαρμελάδα. Τα χρειαζόμαστε γιατί έχουν πολύ πηκτίνη. Κόβουμε το λεμόνι στα 2.Βγάζουμε το χυμό και τον βάζουμε σε μία κούπα. Προσθέτουμε τις φλούδες και τα κουκούτσια του λεμονιού στο τούλι. Στη συνέχεια κόβουμε τα φρούτα σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε ώστε να βράσουν και να μαλακώσουν γρήγορα. Βράζουμε τα κομμένα φρούτα μαζί με το τούλι. Ρίχνουμε και νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε τον πολτό για 2 24ωρα εκτός ψυγείου. Μετά στραγγίζουμε το τούλι και ρίχνουμε το χυμό που βγάζει ξανά στη κατσαρόλα (για να μην χάσουμε τη πηκτίνη που είναι μέσα) και το πετάμε. Μετράμε το μείγμα και ρίχνουμε στη κατσαρόλα την αντίστοιχη ζάχαρη. Για τις αναλογίες που έχουμε δώσει θα πρέπει να είναι κατά προσέγγιση 1.5 λ. νερό και 1.5 λ. ζάχαρη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα για μισή ώρα περίπου. Γεμίζουμε τα κουτάκια και τα κλείνουμε αμέσως για να δημιουργηθεί κενό αέρος. Η μαρμελάδα που είναι πολύ καυτή τραβάει το καπάκι προς τα κάτω. Αφήνουμε την μαρμελάδα στο βαζάκι 2-3 μέρες να πήξει.