Υλικά:
1 κιλό τριμμένη κοκινη κολοκύθα
800γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 γαρίφαλα
1 μεγάλο ξυλαράκι κανέλλας
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε την φλούδα και το εσωτερικό με τα σπόρια της κοκινης κολοκύθας.
Την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη και την ζυγίζουμε να είναι 1 κιλό.
Σε βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε την τριμμένη κολοκύθα (δεν την στύβουμε καθόλου), μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρίφαλα.
Μόλις αρχίσει να χοχλάζει, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, για να μην μας «πιάσει» η μαρμελάδα.
Βράζουμε για περίπου 20 λ και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.
Τοποθετούμε τη ζεστή μαρμελάδα σε καθαρά βάζα (αφαιρούμε την κανέλλα), που τα έχουμε βάλει στον φούρνο για 15λ στους 100 C για να αποστειρωθούν.
Τ' αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν, γίνεται έτσι η κονσερβοποίηση και το γλυκό μας φυλάσσεται στο ντουλάπι μας, για όσο καιρό θέλουμε.
Όταν ανοίξουμε ένα βάζο, για να το χρησιμοποιήσουμε, κατόπιν το διατηρούμε στο ψυγείο.