Υλικα
για 2 βαζα ca 500 γρ
1 κιλο γαλα
1/2 κιλο ζαχαρη
1 κλωναρακι βανιλιας
3 γαριφαλα
Εκτελεση
Βραζουμε σε μια κατσαρολα το γαλα,προσθετοντας τη ζαχαρη,το κλωναρακι βανιλιας και τα γαριφαλα.Ανακατευουμε συνεχως σε χαμηλη φωτια,περιπου για 1 ωρα και 15 λεπτα.Κατεβαζουμε το μειγμα απο τη φωτια,προσθετουμε ρουμι και γεμιζουμε αποστειρωμενα βαζα,κλεινοντας τα ερμητικα
για 2 βαζα ca 500 γρ
1 κιλο γαλα
1/2 κιλο ζαχαρη
1 κλωναρακι βανιλιας
3 γαριφαλα
Εκτελεση
Βραζουμε σε μια κατσαρολα το γαλα,προσθετοντας τη ζαχαρη,το κλωναρακι βανιλιας και τα γαριφαλα.Ανακατευουμε συνεχως σε χαμηλη φωτια,περιπου για 1 ωρα και 15 λεπτα.Κατεβαζουμε το μειγμα απο τη φωτια,προσθετουμε ρουμι και γεμιζουμε αποστειρωμενα βαζα,κλεινοντας τα ερμητικα
Συμβουλή
Η μαρμελαδα αυτη διατηρειται στο ψυγειο εως 2 μηνες και συνοδευει θαυμασια κεικ και μπισκοτα |