Areti
VIP μέλος
Μαρινάδα για κοτόπουλο
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές κάρυ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
αλάτι - κόκκους πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, βάζουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να μαριναριστεί για 4-5 ώρες το λιγότερο.
Μαρινάδα για μοσχαρίσιες μπριζόλες
ΥΛΙΚΑ
4 φλυτζάνια ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
κόκκους από κόκκινο - μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, βάζουμε τις μπριζόλες μέσα και αφήνουμε για 6 ώρες πριν τις ψήσουμε.
Μαρινάδα για παϊδάκια αρνίσια
ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τα παϊδάκια μέσα. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 5 ώρες.
Μαρινάρα για χοιρινά σουβλάκια
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι κόκκους κόκκινο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, βάζουμε τα σουβλάκια μέσα και αφήνουμε για 5-6 ώρες πριν τα ψήσουμε.
Μαρινάδα για χοιρινό κρέας
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια λευκό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 πιπεριές φλάσκες χοντροκομμένες
2 ντομάτες χοντροκομμένες
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και στην συνέχεια ρίχνουμε το κρέας μέσα ενώ το αφήνουμε για μία νύχτα τουλάχιστον για να μαριναριστεί καλά.
Είναι ιδανικό για μπριζόλες , κοντοσούβλι και οτιδήποτε άλλο γίνεται στα κάρβουνα.