Ροή

Μαρέγκες Με Κυδώνια Και Ανανά

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Συστατικά:

100 γραμ σφολιάτα βουτύρου
1 τεμ ανανάς
5 τεμ κυδώνια
450 γραμ ζάχαρη
50 γραμ αυγά, ασπράδια
50 γραμ αμύγδαλα εφιλέ
30 γραμ βούτυρο
3 κουταλιές μαρασκίνο
ζάχαρη άχνη
παγωτό κρέμα; * βλέπε οδηγίες


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°. Παστρεύουμε τα κυδώνια, κόβουμε σε
μικρούς κύβους πλευράς 5 χιλιοστών. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με 300 γραμ
ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό, και σιγοβράζουμε σε σιγανή φωτιά τα κυδώνια ώσπου
να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε. Παστρεύουμε τον ανανά, κόβουμε καθέτως σε
τέταρτα, αφαιρούμε τον δυσμάσητο κορμό τους, κόβουμε σε κυβάκια πλευράς 5
χιλ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε τον ανανά
ώσπου να στεγνώσει από τους χυμούς του. Πασπαλίζουμε προαιρετικώς με λίγη
ζάχαρη, σβήνουμε με το μαρασκίνο. Αναμειγνύουμε απαλά τα φρούτα. Στρώνουμε
τη σφολιάτα με τον πλάστη σε ύφος 2 χιλ. Κόβουμε στη ζύμη 4 φορμίτσες οβάλ
της τάρτας διαμέτρου 7 εκ., γεμίζουμε τα φορμάκια και ψύχουμε στο ψυγείο
επί 15'. Ψήνουμε επί 15' στον φούρνο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του
φούρνου στους 200°. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, προσθέτοντας τμηματικώς
50 γραμ ζάχαρη, ώσπου να διπλασιάσουν τον όγκο τους. Προσθέτουμε την
υπόλοιπη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς ώσπου να σφίξει και να γυαλίσει η μαρέγκα
μας. Γεμίζουμε τις φόρμες με τη σφολιάτα με τα φρούτα και καλύπτουμε με
μαρέγκα, χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα για να στρώσουμε όμορφα. Μπήγουμε
απαλά τα αμύγδαλα, φτιάχνοντας ένα οιονεί σκαντζοχοιράκι. Πασπαλίζουμε τα
αμύγδαλα με ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε επί 8'-10'.
 
Top Bottom