υλικά
70 γρ. βούτυρο
70 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
100 γρ. αμυγδαλόσκονη
2 αβγά
6 κρόκοι αβγού
175 γρ. ζάχαρη
40 γρ. σκούρο κακάο
4 ασπράδια αβγού
ξύσμα από 1 λεμόνι
παρασκευή
λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε, ανακατεύοντας, την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα.
χτυπάμε τα αβγά και τους κρόκους μαζί με 150 γρ. από τη ζάχαρη και το κακάο.
ενσωματώνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και στο τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη,
σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
ανακατεύουμε τη μαρέγκα απαλά μέσα στη σοκολάτα.
τοποθετούμε το μίγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180° c, για 25 λεπτά.
βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,
το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
70 γρ. βούτυρο
70 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
100 γρ. αμυγδαλόσκονη
2 αβγά
6 κρόκοι αβγού
175 γρ. ζάχαρη
40 γρ. σκούρο κακάο
4 ασπράδια αβγού
ξύσμα από 1 λεμόνι
παρασκευή
λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε, ανακατεύοντας, την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα.
χτυπάμε τα αβγά και τους κρόκους μαζί με 150 γρ. από τη ζάχαρη και το κακάο.
ενσωματώνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και στο τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη,
σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
ανακατεύουμε τη μαρέγκα απαλά μέσα στη σοκολάτα.
τοποθετούμε το μίγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180° c, για 25 λεπτά.
βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,
το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.