Υλικά
Για τη μαρέγκα
50 γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών
Για τα μπισκότα
2 ασπράδια αυγών
135 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη στο μούλτι (μπορείτε να βρείτε κι έτοιμη αμυγδαλόσκονη στα σούπερ μάρκετ)
175 γρ. ζάχαρη
10 γρ. κακάο
Για τη γέμιση
200 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. σούπας φύλλα από τσάι του βουνού
Διαδικασία Μαρέγκα
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Μπισκότα
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα την αμυγδαλόσκονη με τη ζάχαρη, το κακάο και τα ασπράδια. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ (με φαρδύ, ίσιο στόμιο) και σχηματίζουμε μικρά στρογγυλά μπισκότα διαμέτρου 3 - 4 εκ. πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Γέμιση
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το τσάι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η κρέμα, την σουρώνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να πιέσουμε καλά το τσάι στο σουρωτήρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Απλώνουμε μικρές ποσότητες από τη γέμιση στα μισά μπισκότα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα.