Ροή

Λουκούμια

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
X.jpg


Υλικά

λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας
λίγο ροδόνερο
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
200 γραμμάρια αμύγδαλα
2-3 κουταλιές νισεστέ (άμυλο καλαμποκιού)
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
40 γραμμάρια ζελατίνη


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά να φτιάξουμε μέτριο σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς, το σιρόπι θα πρέπει να είναι λίγο παχύρευστο, ούτε πολύ σφιχτό ούτε νερουλό, να στέκεται.
Διαλύουμε την ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την προσθέτουμε στο σιρόπι μαζί με το ροδόνερο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ρίχνουμε το μίγμα σε τετράγωνο ταψί. Το μείγμα να έχει ύψος μέχρι 2 ή 2,5 εκ. το πολύ και από πάνω πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλά. Το αφήνουμε να πήξει όλο το βράδυ.
Το επόμενο πρωί, κόβουμε σε κύβους λουκούμια και περνάμε τα κομμάτια από άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με λίγο νισεστέ. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλες τις πλευρές τους.
 
Top Bottom