Ροή

Λουκούμια

Maria33

New member
Joined
18 July 2011
Μηνύματα
162
Βαθμολογία
0
Points
0
l.jpg


Υλικα:

750 γραμμάρια ζάχαρη.
600 γραμμάρια νερό.
110 γραμμάρια κόρν-φλάουρ.
1 φλιτζάνι νερό.
1/2 φλιτζάνι ροδόνερο.
5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
100 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα καβουρντισμένα και κοπανισμένα.

Εκτελεση:

Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν ,ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο ένα φλιτζάνι νερό ,το προσθέτουμε στο νερό με την ζάχαρη ,χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς επί 20 λεπτά. Προσθέτουμε το χρώμα και το ροδόνερο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Όταν πήξει καλά το μείγμα το κατεβάζουμε από την φωτιά ,το βάζουμε σε τετράγωνο μικρό ταψάκι (25?20)που πασπαλίσαμε άχνη.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε λαδόκκολα πασπαλισμένη και αυτή με άχνη.
Κόβουμε τα λουκούμια μας σε μέγεθος που θέλουμε ,τα κυλάμε μέσα σε μπόλικια άχνη ,και τα φυλάμε σε στεγνό μέρος ,(εκτός ψυγείου).
 
Top Bottom