Προετοιμασία και ψήσιμο: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
400 γραμμ. λινγκουίνι
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. ζαμπόν
1/4 κουταλάκι κάρυ
4 κουταλιές τριμμένο έμενταλ
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 κρόκους αυγών
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
H προετοιμασία: Ψιλοκόψτε το ζαμπόν. Διαλύστε το κάρυ σε 2 κουταλιές καυτό νερό. Στο μεταξύ, βάλτε στη φωτιά να βράσει μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για τα ζυμαρικά.
Για τη σάλτσα: Ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα, ρίξτε τα ζυμαρικά και αφήστε τα να βράσουν al dente, (10 λεπτά). Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ τη σε μπεν μαρί, προσθέστε το ζαμπόν, το κάρυ, το έμενταλ, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Κατεβάστε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Η ολοκλήρωση: Στραγγίστε τα ζυμαρικά και βάλτε στην άκρη 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν. Χτυπήστε σε ένα μπολ τους κρόκους με το νερό που βάλατε στην άκρη. Στη συνέχεια ρίξτε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα, προσθέστε τους χτυπημένους κρόκους, τη σάλτσα, ανακατέψτε καλά με δυο ξύλινα πιρούνια και σερβίρετε αμέσως.
Υλικά για 4 άτομα
400 γραμμ. λινγκουίνι
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. ζαμπόν
1/4 κουταλάκι κάρυ
4 κουταλιές τριμμένο έμενταλ
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 κρόκους αυγών
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
H προετοιμασία: Ψιλοκόψτε το ζαμπόν. Διαλύστε το κάρυ σε 2 κουταλιές καυτό νερό. Στο μεταξύ, βάλτε στη φωτιά να βράσει μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για τα ζυμαρικά.
Για τη σάλτσα: Ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα, ρίξτε τα ζυμαρικά και αφήστε τα να βράσουν al dente, (10 λεπτά). Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ τη σε μπεν μαρί, προσθέστε το ζαμπόν, το κάρυ, το έμενταλ, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Κατεβάστε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Η ολοκλήρωση: Στραγγίστε τα ζυμαρικά και βάλτε στην άκρη 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν. Χτυπήστε σε ένα μπολ τους κρόκους με το νερό που βάλατε στην άκρη. Στη συνέχεια ρίξτε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα, προσθέστε τους χτυπημένους κρόκους, τη σάλτσα, ανακατέψτε καλά με δυο ξύλινα πιρούνια και σερβίρετε αμέσως.