Ροή

Λικέρ με δυόσμο και μέντα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
menta.jpg


Υλικά

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1 ματσάκι φρέσκια μέντα
1 λίτρο βότκα
500 γραμμ. ζάχαρη
500 ml νερό


Πλένουμε τα μυρωδικά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με το αλκοόλ. Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 10 μέρες. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αλκοόλ. Ξανακλείνουμε το σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες.

Σουρώνουμε το λικέρ σε διπλό τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ (αφαιρούμε τα μυρωδικά). Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.



Για 1,5 λίτρο λικέρ
 
Top Bottom