Areti
VIP μέλος
Υλικα
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι baking powder
1 1/3 φλυτζάνι βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
1 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
1 φλυτζάνι βρώμη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλυτζάνι χυμό λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτελεση
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύω το βούτυρο με την ζάχαρη καλά σε ένα μπολ.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνω στο αλεύρι την βρώμη και το βούτυρο και ανακατεύω καλά, να πάει παντού το βούτυρο. Δεν θα γίνει ενιαία η ζύμη.
Πιέζω το μισό από την ζύμη στο πάτο ενός μικρού τετράγωνου ταψιού (ιδανικο 20x28).
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνω το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύω καλά με κουτάλι. Περιχύνω την ζύμη που έχω ρίξει στο ταψί.
Την υπόλοιπη ζύμη την σφίγγω με τις παλάμες μου για να δημιουργηθούν κομματάκια (crumbles). Την ρίχνω πάνω από το μείγμα του λεμονιού ατάκτως.
Ψήνω για 20-25 λεπτά να ροδίσει ελαφρώς.
Αφήνω να κρυώσει 30 λεπτά.