Areti
VIP μέλος
Λεμόνι γλυκό κουταλιού
![p2240091_400.jpg p2240091_400.jpg](https://www.techne.gr/data/attachments/0/85-c9a9ff5a191a8348183b67b47adfc817.jpg)
Υλικά
* 2 κιλά χοντρόφλουδα λεμόνια
* 2 κιλά ζάχαρη
* 5 κούπες νερό
* 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
* 1/2 κούπα γλυκόζη
Εκτέλεση
* Ξύνουμε τα λεμόνια μας εξωτερικά πολύ ελαφρά στο λεπτό μέρος του τρίφτη.
* Αφαιρούμε ένα μικρό καπάκι από πάνω και ένα μικρό καπάκι από κάτω.
* Χαράζουμε τη φλούδα κάθετα σε 4 - 6 φέτες ανάλογα με το μέγεθος των λεμονιών και τις αφαιρούμε προσεκτικά να μη μας σπάσουν.
* Τυλίγουμε σε ρολά και τις περνάμε σε βαμβακερή κλωστή σαν κομπολόι με τη βοήθεια μιας χοντρής βελόνας.
* Βάζουμε τις φλούδες μέσα σε νερό και τις αφήνουμε για 24 ώρες να ξεπικρίσουν.
* Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
* Τις βάζουμε στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε το νερό και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
* Αφαιρούμε τις κλωστές, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι και να κάνει κόμπο.
* Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό όπως είναι ως την επόμενη μέρα.
* Αν το σιρόπι έχει αραιώσει ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει και πάλι.
* Τότε προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού, να πάρει μιά βράση και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.
* Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το φυλάμε αφού κρυώσει καλά στο ψυγείο.
Διατηρείται ένα χρόνο κι αν σας αρέσει η γεύση λεμονιού θα το λατρέψετε.
![p2240091_400.jpg p2240091_400.jpg](https://www.techne.gr/data/attachments/0/85-c9a9ff5a191a8348183b67b47adfc817.jpg)
Υλικά
* 2 κιλά χοντρόφλουδα λεμόνια
* 2 κιλά ζάχαρη
* 5 κούπες νερό
* 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
* 1/2 κούπα γλυκόζη
Εκτέλεση
* Ξύνουμε τα λεμόνια μας εξωτερικά πολύ ελαφρά στο λεπτό μέρος του τρίφτη.
* Αφαιρούμε ένα μικρό καπάκι από πάνω και ένα μικρό καπάκι από κάτω.
* Χαράζουμε τη φλούδα κάθετα σε 4 - 6 φέτες ανάλογα με το μέγεθος των λεμονιών και τις αφαιρούμε προσεκτικά να μη μας σπάσουν.
* Τυλίγουμε σε ρολά και τις περνάμε σε βαμβακερή κλωστή σαν κομπολόι με τη βοήθεια μιας χοντρής βελόνας.
* Βάζουμε τις φλούδες μέσα σε νερό και τις αφήνουμε για 24 ώρες να ξεπικρίσουν.
* Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
* Τις βάζουμε στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε το νερό και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
* Αφαιρούμε τις κλωστές, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι και να κάνει κόμπο.
* Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό όπως είναι ως την επόμενη μέρα.
* Αν το σιρόπι έχει αραιώσει ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει και πάλι.
* Τότε προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού, να πάρει μιά βράση και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.
* Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το φυλάμε αφού κρυώσει καλά στο ψυγείο.
Διατηρείται ένα χρόνο κι αν σας αρέσει η γεύση λεμονιού θα το λατρέψετε.