Λαζάνια με λαχανικά
Υλικά
500 γρ. λαζάνια άβραστα
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κοκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
500 γρ. σπανάκι
6 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια
250 γρ .τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
600 γρ.φέτα
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι. Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.
Σε άλλη κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι και μετά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το σπανάκι, τις πιπεριές, λίγο από το μίγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγη φέτα.
Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά σπανάκι, μίγμα κεμμυδιών και φέτα.
Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, σπανάκι, μίγμα κρεμμυδιών, φέτα και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μίγμα κρεμμυδιών που αφήσαμε,λίγη φέτα και από πάνω την γκούντα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ½ της ώρας έως ?.
Υλικά
500 γρ. λαζάνια άβραστα
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κοκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
500 γρ. σπανάκι
6 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια
250 γρ .τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
600 γρ.φέτα
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι. Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.
Σε άλλη κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι και μετά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το σπανάκι, τις πιπεριές, λίγο από το μίγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγη φέτα.
Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά σπανάκι, μίγμα κεμμυδιών και φέτα.
Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, σπανάκι, μίγμα κρεμμυδιών, φέτα και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μίγμα κρεμμυδιών που αφήσαμε,λίγη φέτα και από πάνω την γκούντα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ½ της ώρας έως ?.