Υλικά
1 κουτί λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο (3 σειρές)
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και λιωμένα
αλάτι
πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι βασιλικό
½ κουταλάκι θυμάρι
1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
νερό
Για τη κρέμα τυριών
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κεσεδάκια τυρί κρέμα
2 κούπες καφέ τυρί φέτα τριμμένη
μισή χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
½ φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο (ή άλλο σκληρό τυρί της προτίμησής σας)
Εκτέλεση
Για τη κρέμα τυριών
Ρίχνετε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε δυνατά, στη συνέχεια προσθέτετε τα τα τυριά, τον μαϊντανό και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Για τα λαζάνια
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, και το κρασί. Το αφήνουμε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό περίπου 1 ποτήρι.
Το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά.
Εάν τα λαζάνια σας χρειάζονται βράσιμο, βράστε τα ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και όταν βράσουν, βάλτε τα σε κρύο νερό για να μην κολλήσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ταψάκι ή πυρέξ αρχίζουμε να στήνουμε το φαγητό ξεκινώντας από τα λαζάνια. Βάζουμε μια στρώση κιμά με σάλτσα, μια στρώση λαζάνια, και μια στρώση με το τυρί να γίνουν τρεις στρώσεις και να τελειώσουμε με λαζάνια.
Πασπαλίζουμε από πάνω τυρί και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 30 λεπτά.