Ροή

Κυδώνι κομπόστα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
κ.jpg



Υλικά

1 κιλό Κυδώνια
500 γρ Ζάχαρη
750 γρ Νερό
1 ξυλάκι Κανέλα
2 - 3 Γαρύφαλλα

Εκτελεση

Κόβουμε τα κυδώνια στην μέση και στην συνέχεια στα τέσσερα (δηλαδή το κάθε κυδώνι σε 8 φέτες) και τα καθαρίζουμε. Βγάζουμε τους σπόρους τους , τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Στην συνέχεια βάζουμε και την ζάχαρη με τα γαρύφαλλα και την κανέλα και τα βράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά και είναι έτοιμα.
 
Last edited by a moderator:
Top Bottom