Κρυα Σουπα Φραουλας
ΥΛΙΚΑ:
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας
1000 γρ. φράουλες ώριμες, πλυμένες και καθαρισμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και την κανέλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες και ανακατεύουμε με το κρύο σιρόπι. Σερβίρουμε τη σούπα παγωμένη συνοδεύοντάς τη με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι σακούλας ή με μικρά μαρεγκάκια.