Υλικά
1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
1/2 φλ. τσαγιού ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
1/2 φλ. τσαγιού ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
1 φλ. τσαγιού ημιλιαστές ντομάτες στο λάδι τους
1 φλ. τσαγιού σκληρή βαρελίσια φέτα, κομμένη σε κυβάκια
1 φλ. τσαγιού μανούρι, κομμένο σε κυβάκια
1 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ρίγανη
Στραγγίζουμε τις ημιλιαστές (πιο μαλακές και πιο γλυκές) ντομάτες από το λάδι τους και τις κόβουμε σε 3-4 λωρίδες την καθεμία. Τις βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα, το μανούρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε με προσοχή σε γυάλινο βάζο που να κλείνει αεροστεγώς. Φροντίζουμε όλα τους να είναι καλυμμένα με το ελαιόλαδο. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο επιπλέον μέχρι να καλυφθούν.
Διατηρούμε την κρύα σάλτσα στο ψυγείο. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε έτσι για περίπου 2 εβδομάδες. Πριν σερβίρουμε, ανακινούμε ελαφρά το βάζο γιατί το λάδι παγώνει στην επιφάνεια.
Γίνεται: 1 βάζο