Υλικά (για 30 κρέπες περίπου):
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.τ.σ ζάχαρη
1κ.τ.γ. αλάτι
4 αβγά
750γρ γάλα φρέσκο
1 σφηνάκι κονιάκ
1κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φρέσκια βανίλια
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
λίγο νερό
1/2 πακέτο κακάο σε σκόνη
1 κ.τ.σ. κονιάκ
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Για τη γέμιση:
400γρ σοκολάτα κουβερτούρα
τριμμένα μπισκότα
μπανάνες
φράουλες
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μπολ με σύρμα χειρός, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, προσθέτουμε τα αβγά και ενσωματώνουμε σιγά - σιγά το γάλα συμπληρώνοντας το κονιάκ και το ελαιόλαδο. Περνάμε το μίγμα από σίτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά. Παράλληλα βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι για κρέπες να ζεσταθεί, το βουτυρώνουμε με πινέλο και ρίχνουμε μία κουταλιά από το χυλό, γέρνοντας το τηγάνι από όλες τις μεριές, ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Ψήνουμε για 1 λεπτό και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα με όλο το χυλό. Γεμίζουμε τις κρέπες με την τριμμένη κουβερτούρα και τις ψήνουμε στο φούρνο για 5 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτα, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα και διακοσμούμε με τριμμένο μπισκότο και φρούτα.