Υλικά
Για τη ζύμη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 βανίλιες
2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
4 φλιτζάνια αλεύρι
3 φλιτζάνια γάλα
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα μερέντα
500 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε κομματάκια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα μείγμα απαλό.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 30εκ. το αλείφουμε με βούτυρο, ρίχνουμε κουταλιές απ' το μείγμα να απλωθεί στον πάτο, ψήνουμε να ροδίσει, τη γυρνάμε με σπάτουλα κι από την άλλη πλευρά.
Για τη γέμιση
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και τη φυλάμε μέχρι να φτιάξουμε τις κρέπες.
Αφού είναι έτοιμες όλες τις σερβίρουμε αλείφοντας τες μια ελαφριά στρώσει από πάνω με αρκετή μερέντα μαζί με τα κομματάκια φράουλας τυλίγουμε την κρέπα και σερβίρουμε.