Ροή

Κρέπες με καπνιστό σολομό και κάπαρη

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Κρέπες με καπνιστό σολομό και κάπαρη


1246.jpg


Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά Για 6 άτομα

Θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια Philadelphia
300 γραμμάρια καπνιστό σολομό
2 κουταλιές κάπαρη
1 λεμόνι

Για τις κρέπες:
500 γρ. γάλα φρέσκο
250 γρ. αλεύρι
3 αβγά
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για να φτιάξετε τις κρέπες:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το χτυπητήρι το αλεύρι, τα αβγά και προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι το μίγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο.
Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη.
Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.
Ρίχνετε 1 κουτάλα σούπας από το μίγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα στον πάτο του τηγανιού.
Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα.
Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες (μέχρι να τελειώσει ο χυλός) κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι. Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές.
Γεμίζετε κάθε κρέπα με μια σπάτουλα με 50 γραμμάρια Philadelphia και προσθέτετε από 50 γραμμάρια καπνιστό σολομό τον οποίο έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Πασπαλίζετε από μισή κουταλιά κάπαρη και στάζετε μερικές σταγόνες από φρέσκο λεμόνι.
Τέλος εάν θέλετε προσθέτετε από δύο φύλλα σαλάτας φριζέ και κλείνετε την κρέπα στα τέσσερα και την σερβίρετε σε ατομικό πιάτο η σε ειδικό φακελάκι για κρέπες.
 
Top Bottom