Ροή

Κρέπες με ανθότυρο και σπανάκι

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά (για 8 άτομα):

250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
1 κ.τ.σ. ζάχαρη
1 κ.τ.γ. αλάτι
750ml γάλα φρέσκο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

1/3 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 κιλά σπανάκι καθαρισμένο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400γρ ανθότυρο
100γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά για τη ζύμη της κρέπας την περνάμε από σίτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Παράλληλα ζεματάμε το σπανάκι σε νερό που βράζει για πολύ λίγο και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σπανάκι ανακατεύοντάς τα μέχρι να μαραθούν. στη συνέχεια ρίχνουμε το ανθότυρο,
την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 4-5 λεπτά και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Κατόπιν τηγανίζουμε τη ζύμη φτιάχνοντας κρέπες. Τις τυλίγουμε με τη γέμιση και ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς. Σερβίρουμε σε πιάτα και περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος, αν επιθυμούμε.
 
Top Bottom