Συστατικά
2,5 - 3 κούπες κρύο νερό σόδα στο μεταλλικό κουτί ή σε μπουκάλι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 κ . σ . λάδι
Οδηγίες
1. Ρίχνω όλα τα υλικά σε λεκάνη με τη σόδα αρχικά 2,5 κούπες και τα ανακατεύω με το σύρμα για λίγο μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός .
2. Σε περίπτωση που ο χυλός μάς σβολιάσει , ή τον σουρώνουμε ή τον χτυπάμε αλύπητα στο μούλτι για λίγο και είναι οκ .
3. Στη συνέχεια βάζω το χυλό οπωσδήποτε για μισή ώρα στοΨυγείο .
4. Αν δω ότι ο χυλός είναι πηκτός , προσθέτω και άλλη υγρή σόδα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα .
5. Ζεσταίνουμε ένα τεφάλ τηγάνι και προσθέτουμε με το πινέλο λίγο βούτυρο λιωμένο ή λάδι .
6. Το αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε για το μεγάλο τηγάνι , μία κουτάλα της σούπας περίπου χυλό στο κέντρο του .
7. Μόλις το ρίξουμε κινούμε κυκλικά το τηγάνι , ώστε ο χυλός να πάει παντού ( βλέπε φωτό ) .
8. Το αφήνουμε να ψηθεί ελαφρά από τη μία πλευρά και με προσοχή γυρίζουμε από την άλλη .
9. Οι κρέπες μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη , βάζοντας ανάμεσα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα .
10. Καλή επιτυχία !