ΥΛΙΚΑ
1 παντεσπάνι
350 γρ. Μακεδονικού Χαλβά βανίλιας
1/2 λίτρο γάλα
1 1/2 κουταλιές κορν φλάουρ
5 αυγά
80γρ βούτυρο
2 φακελάκια ζελατίνα
λίγο μπράντι ή λικέρ
200γρ κουβερτούρα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα ένα έτοιμο παντεσπάνι και το κόβουμε στα τρία. Χρησιμοποιούμε μόνο το ένα τρίτο. Το κόβουμε σε τρίγωνα και τα βάζουμε προσεχτικά μέσα σε ένα μπολ, έτσι που να καλύψουμε όλη του την επιφάνεια. Ραντίζουμε το παντεσπάνι με λίγο μπράντι ή λικέρ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και διαλύουμε σ` αυτό το κορν φλάου. Προσθέτουμε τα κροκάδια από τα πέντε αυγά και τον χαλβά που τον θρυμματίζουμε με τα χέρια. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βάζουμε τη ζελατίνα σε λίγο νερό να μουσκεύει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζελατίνα, όσο η κρέμα είναι ζεστή και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα να γίνει χλιαρή ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για να μην πιάσει κρούστα. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των πέντε αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στη χλιαρή κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να πήξει εντελώς.
Όταν πήξει, ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας ως εξής: Λιώνουμε σε μπεν μαρί 200γρ σοκολάτας και την αραιώνουμε με μισή κούπα κρέμα γάλακτος. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα και σερβίρουμε τη μπαβαρουά με το γλάσο σοκολάτας.