Areti
VIP μέλος
![38240_419430201939_349786926939_4524301_3237438_n.jpg 38240_419430201939_349786926939_4524301_3237438_n.jpg](https://www.techne.gr/data/attachments/1/1970-ebdbbad0606bcc2fa7e2a3d34648b20f.jpg)
Υλιικά (για 5 μερίδες):
1/2 κιλό γάλα
60 γρ. μέλι θυμαρίσιο
10 γρ. φύλλα ζελατίνaς
Για τη σάλτσα κερασιών:
50 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας νερό
200 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
150 γρ. γλυκό κόκκινο κρασί
Διαδικασία:
Κρέμα: Μουσκεύουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το μέλι και μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες, που έχουν εν τω μεταξύ μαλακώσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, ανακατεύοντας σταδιακά, και το αδειάζουμε σε 5 ποτηράκια. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σάλτσα κερασιών: Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά (από το σημείο βρασμού).
Τότε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κεράσια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για ακόμη 8 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει κι όταν είναι να σερβίρουμε, μοιράζουμε στα ποτήρια τα κεράσια με το σιρόπι.