Areti
VIP μέλος
Υλικά για 1 ταψάκι
Για τη γέμιση:
200γρ. μοσχαρίσιο κιμά
100γρ.στήθος κοτόπουλο σε κιμά
200γρ. λουκάνικα ψιλοκομμένα
100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά
ξύσμα από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι από τον μύλο
Για τη ζύμη:
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
185 γρ. βούτυρο
2 αβγά
1 ½ κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
½ ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Για την ζύμη: σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και αναμιγνύουμε το βούτυρο, τα αβγά, το αλάτι και την ζάχαρη και με τα δάκτυλα πλάθουμε σε μια ζύμη που τρίβετε. Ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλή η ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα να αρωματιστούν για 30 λεπτά.
Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλο όχι πολύ λεπτό. Στρώνουμε το ένα σε βουτυρωμένο ταψάκι και το τρυπάμε με πιρούνι και βάζουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και τρυπάμε πάλι με πιρούνι.
Αν θέλουμε αλοίφουμε με πινέλο, κροκό αβγού αραιωμένο με λίγο γάλα στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200ο για 40 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε ντεκοράροντας με φύλλα δυόσμο και φέτες λεμόνι.
Για τη γέμιση:
200γρ. μοσχαρίσιο κιμά
100γρ.στήθος κοτόπουλο σε κιμά
200γρ. λουκάνικα ψιλοκομμένα
100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά
ξύσμα από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι από τον μύλο
Για τη ζύμη:
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
185 γρ. βούτυρο
2 αβγά
1 ½ κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
½ ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Για την ζύμη: σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και αναμιγνύουμε το βούτυρο, τα αβγά, το αλάτι και την ζάχαρη και με τα δάκτυλα πλάθουμε σε μια ζύμη που τρίβετε. Ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλή η ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα να αρωματιστούν για 30 λεπτά.
Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλο όχι πολύ λεπτό. Στρώνουμε το ένα σε βουτυρωμένο ταψάκι και το τρυπάμε με πιρούνι και βάζουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και τρυπάμε πάλι με πιρούνι.
Αν θέλουμε αλοίφουμε με πινέλο, κροκό αβγού αραιωμένο με λίγο γάλα στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200ο για 40 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε ντεκοράροντας με φύλλα δυόσμο και φέτες λεμόνι.