Κουραμπιέδες νηστίσιμοι
Υλικά
500 γρ. βιτάμ soft λιωμένο και παγωμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
? φλυτζανιού του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
2 βανίλιες
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια αλεσμένα ή φουντούκια ή αμύγδαλα
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Κατόπιν ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τους κουραμπιέδες δίνοντας τους ό,τι σχήμα θέλουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε τους κουραμπιέδες για μισή ώρα.
Υλικά
500 γρ. βιτάμ soft λιωμένο και παγωμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
? φλυτζανιού του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
2 βανίλιες
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια αλεσμένα ή φουντούκια ή αμύγδαλα
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Κατόπιν ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.
Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τους κουραμπιέδες δίνοντας τους ό,τι σχήμα θέλουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε τους κουραμπιέδες για μισή ώρα.