Areti
VIP μέλος
Κουλούρια μαλακά για τον καφέ
Υλικά
* 4 αυγά
* ½ πακέτο βούτυρο Lurpak λειωμένο και χλιαρό
* 1 κιλό αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
* 1 γιαούρτι αγελαδίτσα ή 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
* Ξύσμα πορτοκαλιού
* 1 κ.γλ. σόδα
* 1 βανίλια
* 2,5-3 ποτήρια ζάχαρη
* 1 κρόκος αυγού (αραιωμένος με λίγο νερό) για την επάλειψη
Εκτέλεση
* Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε με το χέρι τα αυγά, το γιαούρτι ή το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και τη σόδα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλεύρι. Δεν ανακατεύουμε πολύ. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει πολύ στα χέρια.
* Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ωρίτσα και στη συνέχεια φτιάχνουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας, αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Δεν πρέπει να ροδοκοκκινήσουν τα κολούρια γιατί θα σκληρύνουν. Μοοοοοοόλις αρχίσουν να ροδίζουν τα βγάζετε. Πρέπει να έχουν ανοιχτό χρώμα.
* Λόγω της σόδα τα κουλούρια θα φουσκούσουν αρκετά, γι? αυτό αφήστε κενό μεταξύ τους.
Tips: Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές στη γεύση. Χωρίστε τη ζύμη και προσθέστε είτε καννέλα, είτε μαστίχα Χίου χτυπημένη με λίγη ζάχαρη
Υλικά
* 4 αυγά
* ½ πακέτο βούτυρο Lurpak λειωμένο και χλιαρό
* 1 κιλό αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
* 1 γιαούρτι αγελαδίτσα ή 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
* Ξύσμα πορτοκαλιού
* 1 κ.γλ. σόδα
* 1 βανίλια
* 2,5-3 ποτήρια ζάχαρη
* 1 κρόκος αυγού (αραιωμένος με λίγο νερό) για την επάλειψη
Εκτέλεση
* Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε με το χέρι τα αυγά, το γιαούρτι ή το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και τη σόδα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλεύρι. Δεν ανακατεύουμε πολύ. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει πολύ στα χέρια.
* Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ωρίτσα και στη συνέχεια φτιάχνουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας, αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Δεν πρέπει να ροδοκοκκινήσουν τα κολούρια γιατί θα σκληρύνουν. Μοοοοοοόλις αρχίσουν να ροδίζουν τα βγάζετε. Πρέπει να έχουν ανοιχτό χρώμα.
* Λόγω της σόδα τα κουλούρια θα φουσκούσουν αρκετά, γι? αυτό αφήστε κενό μεταξύ τους.
Tips: Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές στη γεύση. Χωρίστε τη ζύμη και προσθέστε είτε καννέλα, είτε μαστίχα Χίου χτυπημένη με λίγη ζάχαρη