Κουλουράκια νηστίσιμα με φρούτα και φυστίκια
Υλικά
1 ποτήρι του νερού πολτό μήλου (ή αχλαδιού ή μισή δόση μπανάνα και μισή αχλάδι)
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού φυτικό βούτυρο
4 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
πολύ λίγο αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλυτζ. τσαγιού φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
Εκτέλεση
Χτυπώ τη ζάχαρη με το βούτυρο καλά.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε καλά (τα χτυπάμε) να αφρατέψουν.
Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη μαλακή, χωρίς να κολλάει.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Σημ. Αν θέλουμε προσθέτουμε και σταφίδες.
Υλικά
1 ποτήρι του νερού πολτό μήλου (ή αχλαδιού ή μισή δόση μπανάνα και μισή αχλάδι)
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού φυτικό βούτυρο
4 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
πολύ λίγο αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλυτζ. τσαγιού φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
Εκτέλεση
Χτυπώ τη ζάχαρη με το βούτυρο καλά.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε καλά (τα χτυπάμε) να αφρατέψουν.
Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη μαλακή, χωρίς να κολλάει.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Σημ. Αν θέλουμε προσθέτουμε και σταφίδες.