Areti
VIP μέλος
Υλικά
650 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 φλ.τσ. αραβοσιτέλαιο
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. πουρές μήλου
1 πρέζα αλάτι
4 κ.γ. κανέλα
1 χούφτα καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση
Αρχικά, χτυπάμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και το αλάτι. Αλέθουμε στο μούλτι τα καρύδια με τα μήλα και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει η ζύμη μας και να μην κολλάει στα χέρια.
Μόλις είναι έτοιμη, πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα φυσικά και με το μέγεθός τους.