Areti
VIP μέλος
κουλουρακια με πορτοκαλι και κανελλα
υλικα:
* 1 ποτήρι ζάχαρη
* 1 ποτήρι λάδι (η συνταγη ειναι κανονικα με ελαιολαδο εγω βαζω 3/4 του ποτηριου
* ηλιελαιο ή καλαμποκελαιο και 1/4 ελαιολαδο για να μην γινουν πολυ βαρια στη γευση απο το λαδι)
* 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
* 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη
* 1 κουταλάκι σόδα
* 1/2 ποτηράκι κρασιου κονιάκ
* αλεύρι γοχ (όσο πάρει) εμενα μου περνει περιπου 1 κιλο
εκτέλεση
* βάζουμε σε μία λεκάνη ή στο μιξερ τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα, την σόδα και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε.
προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφικτή. ζυμώνουμε τα κουλουράκια μας και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
* ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°c για μισή ώρα περίπουτα κουλουρακια αυτα κανονικα ειναι νηστισημα.οταν ομως τα φτιαχνω εκτος νηστειας τα αλειφω με κροκο αυγου για να γυαλισουν. ειναι πολυ μυρωδατα και νοστιμα
υλικα:
* 1 ποτήρι ζάχαρη
* 1 ποτήρι λάδι (η συνταγη ειναι κανονικα με ελαιολαδο εγω βαζω 3/4 του ποτηριου
* ηλιελαιο ή καλαμποκελαιο και 1/4 ελαιολαδο για να μην γινουν πολυ βαρια στη γευση απο το λαδι)
* 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
* 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη
* 1 κουταλάκι σόδα
* 1/2 ποτηράκι κρασιου κονιάκ
* αλεύρι γοχ (όσο πάρει) εμενα μου περνει περιπου 1 κιλο
εκτέλεση
* βάζουμε σε μία λεκάνη ή στο μιξερ τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα, την σόδα και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε.
προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφικτή. ζυμώνουμε τα κουλουράκια μας και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
* ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°c για μισή ώρα περίπουτα κουλουρακια αυτα κανονικα ειναι νηστισημα.οταν ομως τα φτιαχνω εκτος νηστειας τα αλειφω με κροκο αυγου για να γυαλισουν. ειναι πολυ μυρωδατα και νοστιμα